BedrijfOns portfolioContact

Animatie Hekwerk


ONTWERPOPGAVE:

In opdracht van Woonbedrijf ontwikkelen STUDIO 1:1 en STUDIO MAATWERK een 150 meter lange hekwerk aan de Meerveldhovenseweg in Eindhoven. Het ontwerp zal deze toegangsweg verfraaien met een bewegende animatie. Door beweging langs de schutting, veranderen de beelden en wordt het verkeer speels begeleid door een bewegende animatie. Op deze manier wordt de entree van de stad hoogwaardig en functioneel verbeterd.

 

VAN BUITENWEG NAAR BINNENWEG
De Meerveldhovenseweg is een van de toegangswegen tot de stad Eindhoven.
De stad dankt haar ‘bloemvormige’ opbouw aan de ontstaansgeschiedenis van de industriestad in de loop van de twintigste eeuw. De stedelijke ontwikkeling van Eindhoven is terug te zien in de Meerveldhovenseweg, die van Veldhoven direct naar Eindhoven loopt. Het karakter van het gebruik van de stadsruimte is met de tijd mee veranderd. Waar Philips eerder zijn arbeiders dichtbij huisvestte, nam vanaf de jaren 60 mobiliteit enorm toe en werden de verschillende toegangswegen, zoals de Meerveldhovenseweg, belangrijk voor pendelende forenzen.
  
De wijken die in de jaren 70 aan deze toegangsweg zijn gebouwd zijn daarom niet altijd even toegankelijk voor de automobilist, fietser of voetganger. Met hun ‘achterkant’ naar, hebben zij een naar binnen gekeerd karakter gekregen. Dit geeft de weg vooral een functioneel karakter. Omdat tegenwoordig ook andere kwaliteiten van verkeerswegen worden verlangd, is een oplossing gezocht om een prettigere omgeving te creëren.

   Deze kwaliteitsimpuls is verder in overeenstemming met het Groenbeleidsplan, waarin de Gemeente Eindhoven haar toewijding op het gebied van stedelijk groen langs toegangswegen heeft vastgelegd. Deze groene linten kunnen een ecologische, recreatieve en beeldbepalende waarde hebben. De Meerveldhovenseweg wordt genoemd als een van de stroken waar de groene beleving nog verder kan worden verzilverd.

 

VAN INDUSTRIESTAD NAAR KENNISREGIO
Intrinsiek verbonden met de stedelijke opbouw van Eindhoven is haar industriële verleden, dat tot op heden doorwerkt in de wereldwijde profilering als kennisregio. Ook in deze ontwikkeling speelt de Meerveldhovenseweg een rol. De nadruk ligt tegenwoordig niet alleen meer op de stad Eindhoven zelf, maar ook op regionale verbindingen. De Meerhovenseweg ligt op een dergelijk knooppunt, tussen het stadscentrum vol creatieve energie en de in de vroege jaren 2000 ontwikkelde High Tech Campus, het nieuwe centrum voor technologische innovatie.

 

ANIMATIEHEKWERK ALS ENTREE VAN EINDHOVEN
De wijk Hanevoet aan de Meerveldhovenseweg beschikt nu over een animatiehekwerk waar de verschillende kwaliteiten van Eindhoven samenkomen. Voorbijgangers zien een bewegende animatie die een verbinding legt met een groener karakter. De stad Eindhoven heeft er met het innovatieve hekwerk een echte toegangspoort bij gekregen en de plaatselijke ervaring voor verkeersdeelnemers krijgt een duidelijke kwaliteitsimpuls door de bijzondere en inventieve visuele animatie.

 

 

Vrijkenstraat 18 | 6088 PA, Roggel | info@wvlichtstudio.nl | +31 (0)4 75 - 44 44 20
Deze site gebruikt cookies om statistieken bij te houden. Gaat u hiermee akkoord? Ja | Nee